Close button

Український авторинок: стабілізація падіння

Український авторинок: стабілізація падіння

Останній місяць зими приніс двоякі почуття. З одного боку, січневе падіння продовжилося - всього було реалізовано 6443 нових автомобіля, що на 8% менше торішнього показника, повідомляє The Page.

З іншого, за 28 днів лютого продали на 12% автомобілів більше, ніж за 31 день січня. Який, в свою чергу, провалився ще значніше - на 17,3%. До того ж за найкоротший місяць переважна більшість основних операторів свої обсяги продажів наростили.

Найбільш затребуваним автомобілем України знову стала Toyota RAV4, випередивши торішніх лідерів Renault Duster і Kia Sportage. Аналогічна картина в «абсолютному заліку» - японський бренд зберіг лідируючу позицію, а й французи скоротили відставання, в січні виглядало загрозливим (24 автомобіля проти 256).

У Skoda немає такого однозначного бестселера, але завдяки більш затребуваною модельній лінійці вона легко випередила Kia в боротьбі за третє місце. А після того, як набере обертів нова кредитна програма Skoda Grade, відрив напевно збільшиться ще значніше. Так, завдяки Sportage корейці все ще серед лідерів, але розрив між цим сімейством і іншими моделями марки пригнічує.

Найбільш суттєві прорив і провал лютого - у Volkswagen і Peugeot відповідно, змінили своє положення в top-20 відразу на шість позицій.

ua-sales-report-202102a-large_webp.webp?

Сергій Суховський

Новини

Популярні теми форуму

analytics