Close button

В Україні є перші підтверджені випадки британського штаму COVID-19

В Україні є перші підтверджені випадки британського штаму COVID-19

В Україні вперше підтвердили поширення на території країни "британського" штаму COVID-19. Двох інфікованих цим варіантом COVID-19 виявили в Івано-Франківську, повідомляє Обозреватель.

Про це заявив представник Інституту епідеміології та інфекційних хвороб. Як відзначають лікарі, вакцина від коронавірусу зберігає ефективність і проти мутацій COVID-19, зокрема того, який вперше виявили у Сполученому Королівстві.

"Щодо "британського", то воно спрацює як треба. Що стосується інших штамів - тут треба дивитися. Люди, які будуть щеплені, вони не захворіють "британським". А якщо вони захворіють на "південно-африканський", то хвороба пройде легко", - заявила вірусолог Алла Мироненко.

Вона також сказала, що вакцина може виключити летальний результат у разі зараження штамом COVID-19 з ПАР. Відзначимо, що раніше 3 березня в Міністерстві охорони здоров'я поінформували, що в Україні циркулюють європейський, італійський та іспанський штами коронавірусу. Інших мутацій поки не було виявлено, говорив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Новини

Популярні теми форуму

analytics