Close button

Меркель викликали для надання свідчень у справі компанії Wirecard

Меркель викликали для надання свідчень у справі компанії Wirecard

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в якості свідка дасть свідчення в комітеті Бундестагу, який веде розслідування відносно оператора електронних платежів Wirecard, повідомляє НВ.

Про це повідомляє Bild. Компанію Wirecard, яка в 2018 році потрапила в список найбільших 30 компаній в Німеччині, звинувачують у фінансовій афері на суму в два мільярди євро.

Очікується, що Ангела Меркель виступить перед комітетом 23 квітня. Крім неї про дії уряду щодо Wirecard розкажуть віце-канцлер і міністр фінансів Олаф Шольц, а також міністр економіки Петер Альтмайер.

Комітет Бундестагу хоче допитати Меркель, вважаючи, що вона просувала інтереси Wirecard під час свого офіційного візиту до Китаю у вересні 2019 року. В цей час у Сінгапурі вже було розпочато розслідування через фінансову діяльність компанії.

Німецька компанія Wirecard з'явилася в 1999 році і займалася електронними платежами. Її клієнтами часто були порносайти та онлайн-казино, з якими не хотіли працювати традиційні банки. У 2020 році на рахунках компанії виявили недостачу в два мільярди євро.

Гендиректор Маркус Браун був заарештований, а операційний директор Ян Марсалек зник. У спільному розслідуванні журналістів кількох видань мовилося, що Марсалек може ховатися в РФ і співпрацювати з російськими спецслужбами.

Новини

Популярні теми форуму

analytics