Close button

Вперше вдалося дізнатися чисельність коралів в Тихому океані

Вперше вдалося дізнатися чисельність коралів в Тихому океані

Фахівці з Австралії змогли підрахувати кількість коралових рифів в Тихому океані і оцінити ступінь їх вимирання. Раніше науці було невідомо про існування точної кількості коралів. Але австралійські вчені з Університету Джеймса Кука змогли прояснити ситуацію, повідомляє Planet today.

Фахівці підрахували загальну кількість восьми найпоширеніших видів рифів і з'ясували, що їх 7,8 млрд. А це більше чисельності людей на планеті.

Також вчені провели дослідження 300 видів рифів і визначили, що в Тихому океані знаходиться приблизно половина трильйона коралів.

На думку фахівців, з огляду на величезну кількість, навряд чи корали миттєво зникнуть. Однак деякі види дійсно потребують серйозного захисту.

Справа в тому, що світове глобальне потепління негативно впливає на корали, скорочуючи їх чисельність. Вони не здатні протистояти тепловим хвилях, що призводить до знебарвлення, хвороб і вимирання.

Разом з тим, щоб збільшити розмір Великого Бар'єрного рифа лише на 1%, необхідно повноцінно виростити приблизно 250 млн коралів. А це в свою чергу вимагає великих витрат і часу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics