Close button

Google Chrome перестане відстежувати користувачів

Google Chrome перестане відстежувати користувачів

Однією з фішок Google Chrome 89 стала технологія FLoC, що прийшла на заміну файлів cookie. У своєму блозі компанія розкрила подробиці її роботи і розповіла, в які терміни готова повністю відмовитися від передачі особистих даних користувачів рекламним агентствам, повідомляє 4pda.

«72% людей вважають, що всі їхні дії в інтернеті відслідковуються рекламодавцями, технологічними фірмами або іншими компаніями, а 81% користувачів впевнені, що потенційні ризики, з якими вони стикаються з-за збору даних, переважують переваги такого підходу», - йдеться в офіційному блозі ТехноГігант.

Відповідно до прес-службі Google, компанія відмовиться від підтримки сторонніх файлів cookie, але продовжить співпрацю з рекламодавцями за допомогою функції FLoC (Federated Learning of Cohorts). Вона теж аналізує поведінку людини в мережі, але лише для того, щоб віднести його до певної аудиторії. При цьому особисті дані користувача розкриватися не будуть.

Відмова від збору конфіденційної інформації з метою показу таргетированной індивідуальної реклами буде виконуватися поступово протягом двох років. Директор з управління продуктами Google Девід Тимкин заявив, що анонімізація з використанням зберігають конфіденційність API стане заміною індивідуальних ідентифікаторів. При цьому як рекламодавці, так і споживачі зможуть отримувати вигоду з нових технологій.

Публічне тестування системи FLoC почнеться в кінці цього місяця, а її інтеграція з сервісом Google Ads відбудеться орієнтовно в другому кварталі 2021-го.

Новини

Популярні теми форуму

analytics