Close button

Додавання грибів в дієту поліпшить її якість

Додавання грибів в дієту поліпшить її якість

Додавання грибів в ваше харчування, навіть в невеликій кількості, допомагає наситити дієту корисними речовинами, не збільшуючи калорійність, вміст солі і жирів. Читайте більше в статті про користь додавання грибів в раціон харчування, повідомляє Код жизни.

Чим корисні гриби

Особливість грибів в тому, що вони містять унікальний перелік поживних речовин, який забезпечує корисні властивості, загальні як для рослинної, так і для тваринної їжі.

Сьогодні гриби класифікуються як продукти харчування по їх використанню в якості овочів. Крім того, все більше зростає застосування грибів у стравах рослинних дієт. Дієтологи рекомендують включати гриби в харчування з метою зниження споживання калорій, насичених жирних кислот і натрію (солі) при одночасному збільшенні споживання тих речовин, які недоотримають сучасні люди: клітковина, калій і вітамін D.

Національний центр статистики охорони здоров'я США (NHANES) в своїх документах вказував на необхідність включення грибів в харчування. Стверджувалося, що гриби можуть допомогти досягти більш здорового способу життя через поліпшення якості раціону харчування.

Однак, рекомендації NHANES вказували на дуже низький обсяг в дієті - всього 21 г в день. Завдяки кулінарної універсальності грибів і вмісту в них унікальних речовин, більш широке визнання грибів для харчування може поліпшити якість раціону, особливо збільшити споживання овочів.

Корисний складу грибів

Гриби: харчова комора

Гриби, часто об'єднуються з овочами, збільшує додаткові поживні властивості продуктів, а також дають властивості їжі, які частіше зустрічаються в м'ясі, бобах або злаках. За даними Міністерства сільського господарства США, одна порція (5 середніх грибів або 90 г) білих сирих грибів містить 20 калорій, 0 г жиру, 3 г білка і дуже мало натрію (0 мг / кг).

Небагато продуктів харчування природно містять вітамін D, а гриби унікальні тим, що вони є ексклюзивним продуктом, що має значну кількість вітаміну D. Зокрема, одна порція сирих, підданих ультрафіолетового опромінення білих (90 г) і печериць (80 г) грибів - містить 23 , 6 мкг (118% добової рекомендації RDA) і 25,52 мкг (128% RDA) вітаміну D.

Додавання грибів та результати дослідження

Для широкої варіації різних дієт з грибами, вчені розглянули композицію грибів з білих, печериць Кремінь і портобелло в співвідношенні 1: 1: 1. Ще один сценарій включав в себе УФ-опромінення грибів перед придбанням їх в магазині, і один сценарій, де використовувалися тільки гливи.

У висновках свого дослідження вчені відзначили, що гриби покращували харчування людей. Зокрема було збільшено зміст деяких дефіцитних речовин, включаючи калій, а також вітамінів групи В, і гриби надавали мінімальне або нульовий вплив на калорійність їжі, вміст солі або насиченого жиру.

Як додавання грибів покращувало харчування людей:

  • Додавання порції (84 г) будь-яких грибів в раціон харчування привело до збільшення вмісту калію (8-12%), міді (16-26%), селену (11-23%), рибофлавіну (12- -18%) і ніацину ( 11-26%). При цьому не виявлялося вплив на калорійність їжі, вміст вуглеводів, жирів або солі.
  • Щоденна порція глив (84 г) збільшило вміст в організмі вітаміну D на 8-11% і холіну на 10-16%.
  • Якщо гриби до потрапляння на кухню піддавалися впливу ультрафіолетового випромінювання (яскраве сонячне світло), то в стандартній 84 г порції вміст вітаміну D досягало 200 МО. Порція грибів, які пройшли опромінення, збільшувало рівень цього вітаміну в крові на 67-90% (розрахунок в харчових моделях).
  • Суміш з білих грибів, печериць Кремінь і портобелло в співвідношенні 1: 1: 1, додавала 2,24 мг ерготионеїн і 3,53 мгглутатіона, в той час як гливи давали 24,0 мг ерготионеїн і 12,3 мг глутатіону.

Вітамін D з грибів

Розглядаючи конкретно вітамін D, вчені в дослідженні показали, що коли гриби піддавалися впливу ультрафіолетового світла, то зміст цього вітаміну в порції 84 г давало організму 5 мкг вітаміну.

Отримання такої кількості вітаміну D разом з грибами допомагало підтримувати адекватне споживання вітаміну, згідно рекомендованої добової норми, як для людей у віці 9-18 років, так і для тих, хто був старше 19 років. Збільшення вмісту вітаміну D в 100 г грибів, залежно від тривалості їх сонячного опромінення. Помістіть ваші гриби під сонячне світло на 8-14 годин (протягом 2-х днів), щоб серйозно збільшити в них вміст вітаміну D.

Увага! Всі статті на сайті носять інформаційний характер. Перед використанням тих чи інших технік або рекомендацій обов'язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем або профільним фахівцем.

Новини

Популярні теми форуму

analytics