Close button

5 хвороб, що виникають у тих, хто постійно сидить

5 хвороб, що виникають у тих, хто постійно сидить

Раніше вважалося, що регулярні заняття спортом допомагають нівелювати шкоду від тривалого сидіння. Але останні дослідження підтверджують: шкода від сидячого способу життя накопичується. У наш час лікарі впевнені: єдиний спосіб зберегти своє здоров'я - це протягом усього дня робити перерви і займатися фізкультурою, повідомляє Популярная механика.

Діабет

Дослідження, опубліковане в журналі Diabetologia, показало: чим менше часу ми проводимо в сидячому положенні, тим нижче наш ризик захворіти діабетом. На думку авторів дослідження, це навіть більш ефективна стратегія, ніж регулярні фізичні навантаження: чим більше часу ми проводимо в сидячому положенні, тим вище рівень цукру в крові і холестерин.

Хвороби серця і судин

Дослідження, проведене австралійськими фахівцями, в якому взяли участь більше 63 000 дорослих у віці від 45 до 65 років, показало, що ті, хто сидів по чотири години або менше кожен день, в результаті вдвічі рідше хворіли на гіпертонію, хвороби серця або судин. До подібних результатів прийшли і автори британського дослідження, які вивчали дані про стан здоров'я 800 тисяч чоловік.

Рак

Якщо щодня ви проводите в сидячому положенні 6 годин і більше, ваші шанси померти від раку товстої кишки зростають на 36% - до такого висновку прийшли дослідники з Американського товариства раку. Вчені поки що не знайшли причину такої залежності, але вважають, що тривале сидіння призводить до погіршення контролю рівня глюкози та інсуліну, що може сприяти зростанню пухлини.

Ожиріння серця

Регулярні фізичні вправи допомагають спалювати жир, який накопичується навколо внутрішніх органів - але до серця це не відноситься. До такого висновку прийшли дослідники з Каліфорнійського університету. Тому найефективніший спосіб захистити своє серце від ожиріння - якомога менше сидіти.

Хвороби нирок

У жінок, які сиділи менше трьох годин на день, ризик розвитку хвороби нирок на 30% нижче, ніж у тих, хто проводить в сидячому положенні більше восьми годин на день. Для чоловіків цей показник становить 15% - погодьтеся, теж чимало.

Новини

Популярні теми форуму

analytics