Close button

У Польщі виявлено поселення будівельників пірамід

У Польщі виявлено поселення будівельників пірамід

Нові технології допомагають дослідникам відкривати таємниці минулого. Так польські археологи, використовуючи зйомки з дронів і лазерне сканування місцевості, зуміли знайти стародавні поселення, які існували п'ять з половиною тисячоліть тому. Фахівці вважають, що виявили місце проживання людей, які побудували так звані "польські піраміди" або мегалітичні кургани в Північній Польщі, повідомляє Planet today.

Гігантські гробниці вважаються одними з найбільших в світі, проте, досі залишалося неясним, хто саме їх міг побудувати. Похоронні камери зведені у вигляді трикутників, покритих гігантськими блоками з каменю. Висота їх невелика - всього три метри, зате розміри підстав до пари єгипетським побратимам - від 6 до 150 метрів. При цьому, кожна з пірамід призначалася лише для одного покійного.

Піраміди були відкриті більш 150 років тому, а ось сліди їх можливих будівельників виявити ніяк не вдавалося. Ретельне дослідження було розпочато десять років тому, і принесло результати тільки зараз завдяки новітнім технологіям. На території понад 160 квадратних кілометрів навколо пірамід вчені знайшли більше 150 людських поселень, що відносяться до періоду споруди поховальних споруд.

Фахівці вважають, що піраміди мали культове значення для жителів сіл, які розташовуються навколо. При цьому, ймовірно, жителі декількох поселень могли об'єднуватися для спорудження одного споруди.

Новини

Популярні теми форуму

analytics