Close button

У парламенті придумали, як списати борги за валютними кредитами

У парламенті придумали, як списати борги за валютними кредитами

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики 3 березня розглянув три законопроекти, що стосуються реструктуризації зобов'язань за валютними кредитами. Про це повідомив глава комітету Данило Гетманцев у Facebook, повідомляє UBR.

"В цілому, прийняття законопроектів дозволить захистити права і законні інтереси споживачів, досягти балансу між інтересами кредиторів і боржників, а також забезпечить виконання державою своїх соціальних функцій перед громадянами, які постраждали в результаті отриманих позик під заставу житла в період стрімких валютних коливань", - написав Гетманцев.

За результатами засідання було прийнято рекомендувати прийняти Верховній Раді за основу такі проекти законів.

1) №4475 - вносить доповнення в закон про споживче кредитування, зокрема, в частині проведення реструктуризації боргів за кредитами в іноземній валюті. Пропонує перерахувати всі грошові зобов'язання в гривневий еквівалент і списати штраф за цими кредитами.

2) № 4398 - передбачає внесення змін до закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб та до Кодексу по процедурах банкрутства в частині реструктуризації заборгованості валютних позичальників через процедуру банкрутства.

3) № 4399 - звільняє від сплати податку на доходи фізосіб з списаного боргу.

Нагадаємо, що в Україні планують створити спеціальний фінансовий суд для врегулювання суперечок за банківськими кредитами з метою зниження зростання проблемних кредитів. Необхідні переговори ведуться з МВФ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics