Close button

Цього року заробітчани переведуть в Україну $ 13 млрд - НБУ

Цього року заробітчани переведуть в Україну $ 13 млрд - НБУ

Обсяг коштів, які, як очікується, перерахують заробітчани в Україну в 2021 році, складе $ 13 млрд, повідомляє Banker.ua.

У Нацбанку прогнозують, що в 2021 році трудові мігранти переведуть в Україну на 8% більше коштів, ніж в 2020-му, передає Banker.ua з посиланням на матеріали Finclub.

За словами заступника голови Нацбанку Юрія Гелетей, в цьому році слід очікувати зростання грошових переказів в Україну. Згідно з прогнозом регулятора, в 2021 році обсяг коштів, які надійдуть в країну від трудових мігрантів, складе $ 13 млрд. Ця сума на 8% перевищує показник 2020 року.

Так, в ході сьогоднішньої прес-конференції Юрій Гелетій зазначив, що очікуване зростання суми надходжень від заробітчан буде забезпечений такими факторами, як відновлення економік країн, в яких працюють трудові мігранти з України, і спрощення перетину кордонів після пом'якшення карантинних обмежень.

У той же час, відзначають в НБУ, ризики посилення карантину в 2021 році на тлі повільних темпів вакцинації в усьому світі залишаються актуальними.

«Пандемія все ще створює загрозу зниження ділової активності і охолодження споживчого та інвестиційного попиту», - констатував Юрій Гелетій.

Новини

Популярні теми форуму

analytics