Close button

Нетаньяху оголосив про повну перемогу над пандемією

Нетаньяху оголосив про повну перемогу над пандемією

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що країна першою в світі фактично перемогла епідемію коронавірусу, повідомляє ZN.ua.

"Ізраїль - перша країна в світі, яка вийшла з корони. З цим зеленим паспортом ви можете ходити в ресторани, в театри, на спортивні заходи. Так, це так. Ми виходимо зі стану епідемії", - заявив Нетаньяху в ефірі Fox News.

Він підкреслив, що все доросле населення країни буде вакциновано до кінця березня, а "відкриття країни" відбудеться у квітні цього року.

"Раніше Ізраїль був відомий як країна стартапів. З сьогоднішнього дня вона буде називатися також нацією вакцинації. Ми встановлюємо модель для світу, ми дуже нею пишаємося", - повідомив прем'єр.

З 20 грудня 2020 року Ізраїль проводить масову вакцинацію населення від коронавірусу. За даними на 2 березня, Ізраїль вакцинував від коронавірусу обома дозами препарату компанії Pfizer 52% дорослого населення країни. Це становить 3,4 мільйона чоловік.

З 21 лютого 2021 Ізраїль пом'якшив карантин. Зокрема, для людей, які зробили щеплення від COVID-19 буде більше відкритих закладів, ніж для тих, хто ще не вакцинувалася. Ризик захворіти COVID-19 знизився на 95,8% серед людей, які отримали обидві дози вакцини Pfizer.

Крім цього, щеплення на 98% виявилося ефективними у запобіганні лихоманки або проблем з диханням і на 98,9% у запобіганні госпіталізацій та смерті від ускладнень викликаних вірусом.

Новини

Популярні теми форуму

analytics