Close button

В Україні може з'явитися новий вид автокрадіжки

В Україні може з'явитися новий вид автокрадіжки

У США і Європі набирає популярності новий вид автомобільної крадіжки. На цей раз об'єктом любителі легкої наживи стали зовнішні дзеркала заднього виду. Традиційно такий «промисел» може докотитися і до України, як сталося, наприклад, з масовою крадіжкою каталізаторів, повідомляє АвтоПортал.

Про це повідомляє АвтоПортал.

Зокрема, в минулому році в Нью-Йорку, США було зареєстровано велику кількість крадіжок бічних дзеркал у Porsche, Lexus, Mercedes, BMW. А ось в Нідерландах, наприклад, активно крадуть дзеркала у автомобілів Тесла. Тільки в одному Амстердамі за минулі вихідні від рук злочинців постраждали 20 машин каліфорнійської марки, причому більша частина з них - седани Model 3.

Вибір преміальних автомобілів, зокрема, Тесла, з боку злочинців неспроста: справа в тому, що в корпусах бічних дзеркал таких авто часто заховані датчики різних систем - у випадку з Теслами це вбудовані камери, які знімають обстановку навколо транспортного засобу. І саме на ці електричні комплектуючі полюють автозлодії.

В Україні шанс поява такого виду автокрадіжки особливо великий: електрокари Тесла користуються в нашій країні хорошим попитом, часто їх завозять уживаними з США. За останніми даними, зараз по дорогах України їздить приблизно 1 900 машин Tesla.

Втім, поки неясно, куди злочинці збувають і мають намір збувати таку складну апаратуру.

Новини

Популярні теми форуму

analytics