Close button

"Рекордний" спиртзавод продали вдвічі дешевше на повторному аукціоні

"Рекордний" спиртзавод продали вдвічі дешевше на повторному аукціоні

Вишняківське місце здійснення діяльності повторно виставили на аукціон, завод «Укрспирту» «пішов з молотка» за 101,2 млн грн - на першому аукціоні за нього хотіли віддати 234 млн грн, повідомляє Экономическая правда.

Про це повідомляє Фонд держмайна.

«4 березня відбувся онлайн-аукціон з приватизації окремого майна Вишняківська місця здійснення діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт"(спиртове виробництво), за результатами якого до держбюджету має надійти 101,2 млн грн», - повідомили у ФДМ.

За інформацією Фонду, за активи змагалися 6 учасників. Ціна зі стартових 21,18 млн грн зросла до 101,21 млн грн. Перемогло в аукціоні ТОВ "Спирт етил".

Основними конкурентами "Спірит етилу" виступили фермерське господарство "Фаворит-агро плюс", яке запропонувало на 0,01 грн менше остаточної суми продажу спиртзаводу, а також ТОВ "Рінтех", яке запропонувало 101,10 млн грн.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, ТОВ "Спірит етил" зареєстровано в серпні 2018 року зі статутним капіталом 5,5 млн грн. Займається неспеціалізованій оптовою торгівлею. Компанія, яка раніше називалася ТОВ "Спирт етил", а до цього - ТОВ "Кінмен", з листопада 2020 року належить Анастасії Дермель. Раніше її кінцевим бенефіціаром вважалася Яна Штефан.

Згідно з документами, наданими "Спірит етил" системі аукціонів "ProZorrо.Продажі", компанія не отримувала дохід у 2020 році.

За даними ФДМ, що загальна площа будівель і споруд спиртзаводу становить 9,63 тис. кв. м. До них відносяться виробничі корпуси, матеріальні склади, адмінприміщення, цехи, майстерні тощо. Загальна площа земельних ділянок - 8,9 га. ФДМ також уточнив, що на підприємстві є технологічне обладнання в задовільному стані.

Об'єкт розташований в селі Вишняки Хорольського району Полтавської області, був заснований ще в 1776 році і модернізований в 2015-му.

Для завершення процесу приватизації переможець аукціону повинен підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок.

Новини

Популярні теми форуму

analytics