Close button

Нафта знову дорожчає: вартість Brent перевищила $68 за барель

Нафта знову дорожчає: вартість Brent перевищила $68 за барель

Після засідання ОПЕК+, в ході якого учасники угоди вирішили зберегти діючі обмеження на видобуток сировини, експерти Goldman Sachs переглянули прогнози цін на нафту на II і III квартали 2021 року, повідомляє Maanimo.

Згідно з очікуваннями Goldman Sachs, середня вартість нафти марки Brent в II кварталі 2021 року становитиме $75, а в III-му - $80 за барель.

Обидва прогнози стратеги банку підвищили на $5 після вчорашнього засідання ОПЕК+, за підсумками якого було вирішено відмовитися від нарощування видобутку сировини з квітня. При цьому Саудівська Аравія продовжила свої зобов'язання з добровільного обмеження видобутку на 1 млн б/д ще на місяць.

Як відзначають в Goldman Sachs, учасники угоди ОПЕК+ дотримуються стратегії «жорсткого ринку нафти», і запаси ОЕСР до кінця 2021 року знизяться до мінімуму з 2014-го.

Варто зазначити, що вдень 5 березня травневі ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали до $68,04, додавши з початку сесії 1,95%. Котирування Brent злетіли вище позначки в $68 вперше з січня 2020 року.

У той же час, квітневі ф'ючерси на WTI в п'ятницю подорожчали на 1,71%: за барель техаської нафти дають $64,92.

Новини

Популярні теми форуму

analytics