Close button

Mercedes і Geely готують маленький кросовер

Mercedes і Geely готують маленький кросовер

Mercedes-Benz і його китайський партнер Geely готують до прем'єри концептуальний прототип майбутнього електричного кросовера Smart, повідомляє Autocar. В основу новинки ляже платформа, розроблена Geely, а а одній зарядці електрокросовер зможе проїхати до 500 кілометрів, повідомляє Автомир.

Про те, що Geely і Mercedes-Benz організують спільний випуск електрокарів Smart для ринків Китаю та Німеччини, стало відомо ще в 2020 році. Тоді ж повідомлялося, що кожен з партнерів інвестує в спільне підприємство по 2,7 мільярда юанів, а повноцінний випуск електричних Smart запустять в 2022 році.

Тепер же проект обростає новими подробицями. Концепт, який стане передвісником майбутнього кросовера Smart B-класу, представлять на виставці в Мюнхені у вересні 2021 року. В його основу ляже архітектура Pure electric Modular Architecture - це назва раніше використовувалося для платформи Geely SEA (Sustainable Experience Architecture), призначеної для електрокарів.

За попередніми даними, потужність силової установки Smart складе 272 к.с., її буде живити батарея ємністю 70 кіловат-годин, на одному заряді якої електрокар зможе проїхати 500 кілометрів по циклу NEDC.

Новинка стане найбільшим «Смартом» за всю історію бренду - його довжина складе більше чотирьох метрів. За габаритами серійний п'ятимісний кросовер можна буде порівняти з MINI Countryman.

Новини

Популярні теми форуму

analytics