Close button

Глави ВООЗ і ООН оцінили стан жінок в пандемію

Глави ВООЗ і ООН оцінили стан жінок в пандемію

Гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус і генсек Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш заявили про погіршення становища жінок багатьох країн під час пандемії коронавируса, повідомляє Корреспондент.

Так, на брифінгу в Женеві Гебрейесус розповів, що наслідки пандемії гірше позначилися на жінках, ніж на чоловіках, і наголосив на ключовій ролі перших в лікуванні і порятунку життів, оскільки, уточнив він, жінки становлять близько 70% медиків світу.

"У багатьох випадках жінки непропорційно сильно постраждали від пандемії COVID-19. Ми стали свідками жахливого зростання насильства по відношенню до жінок і скорочення доступу до послуг охорони здоров'я, що стосуються статі і репродукції", - сказав глава ВООЗ, після чого подякував жінкам, які працюють в сфері охорони здоров'я .

У свою чергу Гутерріш в ході виступу в штаб-квартирі ООН в честь Міжнародного жіночого дня заявив, що в світі становище жінок погіршилося через пандемію, і закликав забезпечити їх рівність з чоловіками в суспільному і політичному житті.

"Пандемія посилила гендерну нерівність, багатьох жінок підштовхнула до злиднів, позбавила їх роботи і доступу до медицини та освіти. <...> Хоча жінки відіграють важливу роль в боротьбі з пандемією, ми бачимо регрес у ситуації із забезпеченням їх прав", - констатував генсек.

Новини

Популярні теми форуму

analytics