Close button

Seagate запропонує жорсткі диски об'ємом більше 120 Тбайт

Seagate запропонує жорсткі диски об'ємом більше 120 Тбайт

Seagate запропонує жорсткі диски об'ємом більше 120 Тбайт після 2030 року, повідомляє 3Dnews.

Експансія твердотільних накопичувачів в споживчому секторі не применшує важливості розвитку технологій виробництва жорстких дисків на магнітних пластинах. У доступному для огляду майбутньому вони будуть лідирувати за співвідношенням ціни і обсягу, але концентруватися будуть переважно в системах зберігання даних. Seagate розраховує на початку наступного десятиліття переступити рубіж в 120 Тбайт в одному накопичувачі.

В кінці лютого Seagate Technology провела віртуальну конференцію для аналітиків та інвесторів, освіживши перспективний план розвитку власних технологій виробництва жорстких дисків на магнітних пластинах. Якщо говорити про матеріали, з яких виготовляються магнітні пластини, то до кінця десятиліття їм потрібно домогтися такого ступеня упорядкування частинок, яка дозволить збільшити щільність запису до 8 Тбайт на квадратний дюйм. Іншими словами, до 2030 року одна магнітна пластина зможе вміщати до 10 Тбайт інформації. Це відкриє шлях до створення жорстких дисків об'ємом 100 Тбайт, а в наступному десятилітті Seagate розраховує підкорити рубіж в 120 Тбайт.

Поточну технологію запису з перпендикулярної орієнтацією частинок Seagate не збирається закидати - в поточному році вона дозволить створити жорсткий диск об'ємом 20 Тбайт, але в подальшому компанія має намір покладатися на технологію запису з підігрівом пластини за допомогою лазера (HAMR). Прототипи жорстких дисків з технологією HAMR існують вже пару років, вони дебютували в моделях об'ємом 14 Тбайт, але саме ця технологія дозволить Seagate переступити через кордон в 20 Тбайт при виробництві серійних жорстких дисків. Фактично, клієнти компанії вже десятками тисяч примірників використовують прототипи жорстких дисків з технологією HAMR, і вона їх повністю задовольняє. У найближчі роки HAMR дозволить компанії Seagate збільшувати ємність жорстких дисків на 20% щорічно.

Жорсткі диски Seagate об'ємом 30 Тбайт повинні з'явитися не раніше 2023 року на той час вони будуть оснащуватися двома наборами магнітних головок і актуаторов, що дозволить в два з гаком рази підвищити швидкість передачі інформації (актуатори представляють собою спеціальні пристрої, головним завданням яких є перенесення зусилля з керуючого або регулюючого механізму на виконавчий). До цього моменту Seagate не планує в масовому порядку пропонувати жорсткі диски з двома наборами актуаторов.

Рубіж у 50 Тбайт буде подолано до 2026 року, хоча ще пару років назад Seagate була переконана, що зможе зробити це до середини десятиліття. В 2025 році, за прогнозами виробника, він буде отримувати до 90% виручки від реалізації жорстких дисків, що застосовуються в хмарних системах зберігання даних і серверному сегменті. На клієнтські пристрої доведеться не більше 10% виручки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics