Close button

Аукціон Нацбанку з рефінансування не відбувся

Аукціон Нацбанку з рефінансування не відбувся

Щотижневий аукціон Національного банку України (НБУ) 5 березня з рефінансування строком до 90 днів не відбувся, повідомляє Интерфакс-Украина.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"НБУ повідомляє, що черговий кількісний тендер з підтримання ліквідності банків, оголошений на 5 березня 2020 року, не відбувся", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 26 лютого Нацбанк провів тендер з рефінансування банків строком на 84 дні, за результатами якого було задоволено заявки чотирьох банків. Так, українські банки отримали 406 млн грн за процентною ставкою в розмірі 6% річних.

Згідно зі статистикою Нацбанку, в цілому з 30 квітня 2020 роки він провів 41 аукціон з 90-денного рефінансування на загальну суму близько 57,82 млрд грн. Тендери, заплановані на 5 червня, 10 липня і 11 вересня 2020 року, також не відбулися через відсутність заявок.

Крім того, з 8 травня минулого року НБУ провів десять тендерів з рефінансування на строк від року до п'яти років на загальну суму близько 66,33 млрд грн.

Згідно з графіком тендерів, оприлюдненим на сайті центробанку, такі аукціони з рефінансування на строк до 90 днів і на строк від року до п'яти років відбудуться 12 березня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics