Close button

Плани Зеленського, Разумков розбагатів, локдаун на підході - головне за 9 березня

Плани Зеленського, Разумков розбагатів, локдаун на підході - головне за 9 березня

Володимир Зеленський знайшов альтернативу "Нормандському саміту", 10 областей України близькі до "червоної зони" адаптивного карантину, польський лікар помер після повторного зараження СOVID-19, повідомляє Курс Украины.

Про ці та інші новини 9 березня - читайте далі.

Президент України Володимир Зеленський планує, якщо не вдасться організувати зустріч в рамках "нормандської четвірки" по Донбасу, то він проведе зустрічі з кожним із лідерів країн окремо. За попередніми даними "нормандський саміт" повинен відбутися в квітні 2021 року.

Також Зеленський анонсував довгострокову програму відновлення українського села, яка повинна охопити всі сільські населені пункти України. Програма буде розрахована приблизно на 9-10 років і складатися з 1600 інфраструктурних об'єктів, серед яких будуть сучасні адміністративні центри, медіацентри-клуби з кіноточками і дороги.

Прем'єр-мініст Денис Шмигаль заявив, що майже 10 областей знаходяться в "помаранчевій зоні" і близькі до червоного рівня епідемічної небезпеки. Судячи з даних МОЗ мова йде про регіони, в яких перевищено або незабаром може бути перевищений рівень COVID-госпіталізації. В "помаранчевої зоні" на даний момент знаходяться місто Київ, Вінницька, Донецька, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька області.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков продав своє рухоме майно на суму 1,344 млн грн. Інформацію про суттєві зміни в майновому положенні він вніс в електронну декларацію. Яке саме рухоме майно продав Разумков - невідомо.

Україна і Ізраїль ведуть переговори про взаємне визнання паспортів вакцинації для туристичних подорожей. Введення COVID-паспортів посприяє якнайшвидшому відкриттю кордонів між Ізраїлем і Україною. Каменем спотикання в перемовинах стало невизнання Ізраїлем вакцин, які використовуються в Україні. Це питання спробують вирішити якомога швидше.

Перший заступник спікера Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів про нову норму, яка буде впроваджена разом з законопроектом про обчислення часу в Україні. Відповідно до законопроекту на всій території України буде діяти тільки київський час. При цьому парламент планує ініціювати норму, за якою органи місцевого самоврядування будуть встановлювати свій час початку робочого дня, залежно від регіону.

У Польщі помер лікар, який вдруге заразився коронавірусом. Лікарі повідомляють, що можливість заразитися COVID-19 удруге більше виникає у тих пацієнтів, які легко перенесли перше зараження. Також наголошується, що випадки повторного зараження дуже рідкісні і складають кілька відсотків випадків.

12 американських штатів подали позов до президента країни Джо Байдена і його адміністрації. Позов пов'язаний з підписанням указу про захист здоров'я населення та навколишнього середовища. На думку позивачів розширення повноважень федеральних регуляторів може завдати серйозного економічного збитку в загальній сумі на 9.5 трлн доларів. Спочатку позов висунув генеральний прокурор Міссурі, до нього також приєдналися колеги з Арканзасу, Арізони, Індіани, Монтани, Канзасу, Огайо, Небраски, Оклахоми, Теннессі, Юти і Південної Кароліни.

У Грузії опозиція закликала правлячу партію "Грузинська мрія" відкликати прем'єра Іраклія Гарібашвілі з перемовин про врегулювання політичної кризи після появи скандального аудіозапису, де з його участю обговорюється помста підлітку за коментар в Facebook.

Новини

Популярні теми форуму

analytics