Close button

"Черкасиобленерго" розпочало процедуру банкрутства ПрАТ "Азот" Фірташа

"Черкасиобленерго" розпочало процедуру банкрутства ПрАТ "Азот" Фірташа

Звернення енергопостачальної компанії "Черкасиобленерго" в Господарський суд Черкаської області з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство підприємства "Азот" (Черкаси), що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, не вплине на поточну операційну діяльність підприємства, повідомляє Українські новини.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Group DF.

"Даний позов ніяк не вплине на поточну операційну діяльність підприємства, Черкаський "Азот" випустить і відвантажить стільки добрив, скільки було заплановано. Всі 100% контрактів будуть виконані. Компанія готова відстоювати свою правоту в судах, бо раніше ФДМ в односторонньому порядку заблокував дію цілого ряду мирових угод між "Черкассиоблененерго" і "Азотом", згідно з якими погашалися борги підприємства", - йдеться в ньому.

Згідно з повідомленням, способи, строки та порядок погашення заборгованості можуть бути визначені тільки в рамках переговорів про умови конвертації боргу, і виключно за переговорним столом, при цьому будь-який тиск на підприємство є неприпустимим і деструктивним з точки зору перспектив розв'язання проблеми.

"Також звертаємо увагу, що "Черкасиобленерго" "забуло" проінформувати громадськість про наявність заборгованості в розмірі понад 600 млн гривень перед "Азотом". Цей борг також вимагає погашення. Для будь-якої компанії і будь-якого операційного директора завжди більш прийнятним мати на столі чіткий і зрозумілий план погашення боргу і поетапне повернення грошей замість розтягнутих на роки судових суперечок. Практика показує, що розгляди, подібні до того, що були ініційовані "Черкассиоблененерго" щодо черкаського "Азоту", тривають роками. Наша компанія готова до даної суперечки, однак змушена констатувати, що даний підхід значно знижує шанси врегулювання наявного боргу в перспективі найближчих декількох років", - йдеться в повідомленні.

9 березня "Черкасиобленерго" заявило, що звернулася в Господарський суд Черкаської області з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство "Азоту", загальна сума боргу "Азоту" перед підприємством становить близько 1,9 млрд гривень.

Нагадаємо, у 2020 році "Азот" виробив 1,748 млн т азотних мінеральних добрив, що на 11,6% більше, ніж у 2019 році.

Зокрема, товарної аміачної селітри було вироблено 513,2 тис. тонн, товарного карбаміду - 575,2 тис. тонн, карбамідо-аміачної суміші (КАС) - 644 тис. тонн, аміачної води - 16,1 тис. тонн, також за звітний період підприємство виробило 905,7 тис. тонн аміаку і 653,8 тис. тонн неконцентрованої азотної кислоти, яка є сировиною для виробництва азотних добрив.

Черкаський "Азот" входить в холдинг Оstchem, який об'єднує підприємства азотної хімії Group DF, і спеціалізується на виробництві азотних мінеральних добрив (аміак, карбамід, аміачна селітра, КАС), капролактаму, іонообмінних смол та іншої продукції.

Group DF - диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в 11 країнах Європи та Азії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics