Close button

Як раціон впливає на гнучкість

Як раціон впливає на гнучкість

Регулярні тренування — це лише одна із запорук чудової фізичної форми. Якщо ви регулярно займаєтеся стретчингом, але не почуваєтеся гнучкими, варто звернути увагу на харчування, та відмовитися від деяких продуктів, пише Анна Марченко, Обозреватель.

Наприклад, варто вилучити з раціону сіль, адже вона накопичується в суглобах і затримує рідину, що негативно впливає на серцево-судинну систему.

Цукор також не додає тілу ані стрункості, ані гнучкості. Крім того, через надмірне споживання цукру організм може не засвоювати кальцій.

Не рекомендовано зловживати молоком. Тваринний білок окислює організм, і тілу потрібен особистий кальцій, щоб його вивести. Внаслідок цього кістки слабнуть і можуть травмуватися під час навантажень.

Кавоманам бажано пити не більше ніж дві чашки на день, адже цей напій зневоднює організм. Щоб мати гнучке тіло, потрібно підтримувати оптимальний водний баланс.

У раціон варто додавати продукти, насичені жирними кислотами омега-3 й омега-6. Це морепродукти, горіхи, насіння, лляна олія, зелені овочі й тропічні фрукти. Щоб відновити пошкоджену м’язову тканину після тренування, рекомендують уживати білок (наприклад, курячу грудинку, яйця, рибу та сир).

Новини

Популярні теми форуму

analytics