Close button

Важливий продукт подорожчає — аграрії назвали причину

Важливий продукт подорожчає — аграрії назвали причину

Борошна вистачить і суттєвого його здорожчання не буде, а ось ціни на хлібобулочні вироби до середини весни можуть зрости на 5-10%. Про це повідомляють в Українському клубі аграрного бізнесу, повідомляє Украина 24.

Як відомо, у країні суттєво знизилося виробництво борошна. У січні цього року виробили майже 85 тисяч тонн, і це стало найнижчим показником за 22 роки. У середньому щомісяця на ринок постачали 114 тисяч тонн. Фахівці заспокоюють, мовляв, дефіциту борошна не буде і за потреби виробництво можна наростити.

"Якщо дивитись на місяці - ось грудень, січень, лютий - експорт уже десь у півтора раза менший, ніж за відповідний період минулого року, тобто щомісячні обсяги експорту падають... У принципі якихось питань чи проблем із продовольчим забезпеченням у поточному сезоні ми не очікуємо.
Щодо пшениці вже навряд чи ціна зростатиме. Щодо борошна, щодо хліба - ну, можливо, ще до середини весни буде зростання у межах від 5 до 10%", — розповів радник зі стратегічного розвитку президента "Українського клубу аграрного бізнесу" Володимир Лапа.

Новини

Популярні теми форуму

analytics