Close button

Німецькі виробники стали переходити на зелений водень

Німецькі виробники стали переходити на зелений водень

Масштабний проект об'єднав провідне сталеплавильне виробництво Німеччини з найбільшою енергетичною компанією ФРН E.ON і фірмою Linde, що спеціалізується на промислових газах. Разом вони збираються в найближчі роки перевести все виробництво сталі в країні на чисту енергію з відновлюваних джерел, повідомляє Хайтек+.

Водень можна отримувати різними методами. Один з них - електроліз, коли електричний струм розщеплює воду на водень і кисень. Якщо електрику, яке використовується в цьому процесі, надходить з поновлюваних джерел - наприклад, вітру чи сонця - такий водень називають «зеленим».

На цьому тижні були офіційно введені в експлуатацію сім нових вітрових турбін і два електролізера на 1,25 МВт, які побудувала компанія Salzgitter Flachstahl, підрозділ Salzgitter Group, найбільшого виробника сталі. Вітрогенератори висотою 169 метрів і загальною потужністю 30 МВт були закуплені у Vestas.

Отриманий в результаті електролізу зелений водень буде використовуватися в процесах, пов'язаних з виплавкою заліза, пише CNBC. Сукупна вартість пілотного проекту склала приблизно 50 млн євро.

За даними Міжнародного енергетичного агентства за 2019 рік, індустрія виробництва заліза і сталі відповідальна за 2,6 Гт прямої емісії вуглекислого газу щорічно. Це більше, ніж викидають в атмосферу цементна і хімічна галузі разом узяті. Крім того, сталеплавильне виробництво - найбільший промисловий споживач вугілля, який забезпечує 75% його енергетичних потреб.

Найбільший в світі завод з виробництва сталі на зеленому водні побудують в Швеції. Завод обійдеться в $ 3 млрд., Але випущені з його стали електромобілі стануть дійсно повністю вуглецево-нейтральними.

Новини

Популярні теми форуму

analytics