Close button

Створено полімер для електроніки наступного покоління

Створено полімер для електроніки наступного покоління

Вчені з Японського інституту молекулярних наук (IMS) створили новий рецепт координаційних полімерів. Робота опублікована в журналі Американського хімічного товариства, повідомляє Хайтек.

Матеріали з неспареними електронами на двовимірних стільникових решітках привернули велику увагу вчених як потенційні кандидати для майбутніх спінтронних і фотонних пристроїв, а також електроніки наступного покоління. Координаційна полімер на основі органічних радикалів (КП) є одним з кандидатів в такі матеріали.

Він має структуру, яка містить атоми металу в центрі повторюваної послідовності органічних радикалів. Зараз підготовлено кілька КП на радикальної основі зі структурою стільникової решітки. Однак глибоке дослідження їх функцій і розробка матеріалів часто утруднені через їх нестабільності і поганий кристалличности.

Радикали - це атоми або молекули з неспареним електроном в зовнішній оболонці. Відсутність спарювання з іншим електроном робить його надзвичайно реактивним з іншими речовинами, тому радикали, як правило, дуже недовговічні. Однак є деякі радикали, які довговічні навіть в повсякденних умовах температури і тиску. Ці стабільні радикали демонструють електричні, магнітні і фотоемісійні властивості, аналогічні властивостям неорганічних матеріалів, таких як метали, оксиди і халькогеніди.

Команда IMS розробила рецепт КП, які довговічні в умовах навколишнього середовища. У ньому використовується абсолютно новий органічний радикал трикутної форми, трис (3,5-дихлор-4-піридил) радикал, або trisPyM. Він не тільки стабільний, але і проявляє фотолюмінесценцію в розчині і твердому стані. Крім того, об'єднавши trisPyM з цінксодержащіх молекулою Zn (II) і отримавши trisZn, вчені розробили стабільний, кристалічний і фотолюмінесцентного КП на основі радикалів з двовимірної стільниковою структурою решітки.

"TrisZn - це всього лише доказ концепції нашого рецепту, і безліч радикальних КП в принципі можна отримати, просто використовуючи різні іони металів або металеві комплексні елементи. Я сподіваюся, що деякі з цих матеріалів знайдуть практичне застосування або покажуть безпрецедентні можливості явищ, які просувають науку про матеріали ", - говорить один з авторів винаходу Тетсуро Кусамото.

Новини

Популярні теми форуму

analytics