Close button

Слідом за Xiaomi інші компанії вирішили судитися з США

Слідом за Xiaomi інші компанії вирішили судитися з США

Перемога Xiaomi над США надихнула інші китайські компанії, повідомляє iXBT.com.

Китайські компанії, на які поширюється повна заборона на інвестиції, введений колишнім президентом США Дональдом Трампом, розглядають можливість подачі в суд на уряд США після того, як Xiaomi домоглася успіху в цьому напрямку.

Нагадаємо, в п'ятницю окружний суддя США Рудольф Контрерас (Rudolph Contreras) підтримав Xiaomi, заборонивши Міністерству оборони обмежувати інвестиції США в китайського виробника смартфонів. При цьому американські інвестори зберегли право купувати цінні папери Xiaomi. Після чого акції компанії злетіли на 10%, а ринкова вартість компанії збільшилася до 8,2 мільярда доларів.

Як повідомляє Reuters, відразу кілька китайських компаній, занесених до чорного списку, ведуть переговори з різними юридичними фірмами, такими як Steptoe & Johnson і Hogan Lovells. Перед відходом Дональда Трампа з поста президента США Міністерство оборони включило кілька китайських виробників в чорний список компаній, які можливо пов'язані з китайськими військовими. В результаті компанії зіткнулися з забороною на інвестиції.

За словами Венді Вайсонг (Wendy Wysong), керуючого партнера гонконгського офісу Steptoe & Johnson, «китайські компанії звертаються до юристів, щоб оскаржити незаконне включення їх в чорний список». Однак Вайсонг і джерела з Hogan Lovells відмовилися назвати конкретні компанії, які брали участь в обговореннях.

Ці компанії були включені в список за розвиток технологій 5G і штучного інтелекту, які, за твердженням Міністерства оборони США, «необхідні для сучасних військових операцій». Адвокат з Вашингтона Брайан Іган (Brian Egan) заявив, що ці наведені Міністерством факти є сміхотворними: «Я думаю, це обов'язково призведе до того, що інші компанії візьмуть приклад Xiaomi».

Новини

Популярні теми форуму

analytics