Close button

У США випав коричневий сніг (фото)

У США випав коричневий сніг (фото)

Жителі Колорадо в США помітили коричневий сніг під час зимового шторму Ксилія. Опади забарвилися в такий колір через частинки пилу, які прилетіли з Мексики, повідомляє Обозреватель.

Пил утворився через сильну посуху в країні.

Відомо, що за вихідні в Колорадо випало близько трьох футів снігу, частина з якого придбала коричневий колір.

"Цей пил насправді виник у сільськогосподарській частині центральної Мексики з виразними оранжево-червоно-коричневими грунтами, дуже далеко на південь від кордону", - повідомив Том Гілл, професор і вчений Техаського університету в Ель-Пасо.

Агентство NWS відстежувало рух пилу на північ за допомогою супутників, які спостерігали, як він змішується зі штормом. Відомо, що шторм розігнався до 70 миль в годину, коли снігова буря прямувала в Колорадо.

Фахівці з'ясували, що деякі з частинок пилу дуже дрібні, і треба не більше 15-20 миль на годину, щоб їх відірвати від землі. Мартін Хіменес, член Мексиканської гідравлічної асоціації, сказав, що Мексика століттями переносила посухи. Однак їх суворість і площа території, на яку вони впливають, збільшилися за останнє десятиліття.

Разом з тим кліматолог Джонатан Оверпек стверджує, що з наближенням глобального потепління в багатьох частинах світу будуть відбуватися сильні посухи. Все це через зміни клімату.

Колорадо майже пережив зиму без сильної снігової бурі, але на вихідних в Штат принесло одне з найбільших накопичень снігу. При цьому метеорологи кажуть, що частинки пилу дуже рідко досягають цього регіону. Національна метеорологічна служба США поділилася в соцмережах зображеннями талого снігу з плаваючими частинками пилу.

Частинки пилу помітили в зниклому снігу.

Відзначається, що на вихідних зафіксували четвертий за величиною шторм в Денвері за всю історію спостережень. Тоді місто накрило більше 27 дюймів опадів.

Варто відзначити, що в неділю неподалік Денвера 48 людей застрягли в своїх автомобілях через негоду. Також стало відомо, що в пастці стихії виявилися навіть перші рятувальники.

Новини

Популярні теми форуму

analytics