Close button

COVID — не привід "відкосити": про нові правила призову на службу

COVID — не привід "відкосити": про нові правила призову на службу

Весняний призов на строкову військову службу, який пройде з квітня по червень, відбудеться, попри пандемію. Правда, деякі нюанси все ж будуть, пише Ирина Касьянова, Вести.

Як розповіли в Київському міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (Київській міський військкомат), на всіх призовників діють обмеження, які визначені постановою Кабміну від 9 грудня 2020 г. Тобто призовники повинні перебувати в громадських місцях в засобах індивідуального захисту та дотримуватися всіх карантинних правил.

Якщо призовник хворіє на коронавірус, то до військкомату за повісткою він не приходить. Але це не звільняє його від самого призову.

"Відстрочка через хворобу може бути лише на час хвороби. Призовник, який перехворів коронавірусів і не отримав ускладнень, які б його позбавили можливості особисто з'явитися за повісткою до військкомату, повинен надати довідку від сімейного лікаря про те, що він хворів, або виписку з лікувального закладу в разі госпіталізації ", - кажуть у військовому комісаріаті.

Що стосується вакцинації від коронавірусу, яке зараз проходить в Україні, довідки для військкомату, якщо призовник вакцинувався, надавати не потрібно.

"Імунізація від ковіда є добровільною, тому довідка не потрібна", - підкреслили в військкоматі.

Попередньо, в Києві планують закликати 557 осіб.

Новини

Популярні теми форуму

analytics