Close button

КНР і США захотіли створити спільну групу з боротьби зі зміною клімату

КНР і США захотіли створити спільну групу з боротьби зі зміною клімату

Китай і США за підсумками переговорів в Анкориджі (штат Аляска) домовилися про створення спільної робочої групи по боротьбі зі зміною клімату. Про це повідомляє офіційне інформаційне агентство уряду КНР «Сіньхуа», повідомляє РБК.

«Обидві сторони прихильні зміцненню діалогу і співпраці в області зміни клімату, і обидві сторони створять спільну китайсько-американську робочу групу з питань зміни клімату», - наголошується в повідомленні.

З боку США на зустрічі в Анкориджі, яка тривала два дні, були присутні держсекретар Ентоні Блінкен і радник президента з національної безпеки Джейк Салліван. Від Китаю приїхали глава канцелярії комісії ЦК КПК у закордонних справах Ян Цзечі, а також міністр закордонних справ Ван І.

Переговори не обійшлися без взаємної критики, так Блінкен заявив, що дії Китаю у Гонконзі, Сіньцзяні та Тайвані, а також кібератаки на Сполучені Штати «загрожують заснованому на правилах порядку, який підтримує глобальну стабільність». Ян Цзечі, в свою чергу, зазначив, що в США порушують права людини і вбивають афроамериканців, і Вашингтону не варто втручатися у справи КНР.

Радник президента США Салліван за підсумками переговорів сказав, що вони були «жорсткими» і «прямими». Він додав, що сторони провели «дуже відверту розмову». Блінкен зазначив, що інтереси США і Китаю в деяких областях можуть збігатися. Держсекретар пояснив, що Пекін і Вашингтон продовжать дипломатичну роботу з питань, що варіюється від Ірану до Афганістану.

Китайська сторона повідомила про «відвертий і конструктивний обмін думками» і назвала зустріч корисною. У той же час Цзечі вказав, що у країн залишилися серйозні розбіжності з деяких питань.

Новини

Популярні теми форуму

analytics