Close button

Всесвітній банк хоче випустити облігації "дикої природи"

Всесвітній банк хоче випустити облігації "дикої природи"

Світовий банк цього року випустить перші облігації для збереження дикої природи - їх дохідність залежатиме від популяції чорних носорогів, повідомляє Экономическая правда.

Про це повідомляє Bloomberg. Світовий банк планує від випуску 5-річних облігацій з нульовим купоном залучити 670 млн рандів (45 млн доларів).

При цьому, прибутковість для інвесторів залежатиме від зростання популяції чорного носорога у двох південноафриканських заповідниках протягом 5 років.

Можливий прибуток для інвесторів виплачуватиме Глобальний екологічний фонд, який підтримують більше 40 країн.

У звіті інвестиційного проєкту Rhino Impact Investment зазначається, що у разі успіху програму можна буде розширити для захисту популяції чорних носорогів у Кенії, а також інших представників дикої природи - левів, тигрів, горил та ін.

Таку програму планували запустити ще минулого року, але перенесли запуск через вплив коронавірусу.

Світовий банк також випустить облігацій на 100 мільйонів доларів, передбачених на охорону природи. Але конкретну мету, на яку підуть кошти, не вказують.

Як пише Bloomberg, із 29 тисяч носорогів (5 видів у всьому світі) близько 80% перебувають у Південній Африці, майже всі вони є білими носорогами.

За даними Світового банку, кількість чорних носорогів зменшилася до приблизно 5500 із 65000 в 1970 році.

"Носорогам загрожує браконьєрство, здебільшого через попит у В’єтнамі та Китаї на порошок з рогів, який, як вважають, лікує рак та покращує життєздатність", - пише агентство.

Новини

Популярні теми форуму

analytics