Close button

Катар стане єдиним власником першого в країні заводу ЗПГ

Катар стане єдиним власником першого в країні заводу ЗПГ

Qatar Petroleum з 1 січня 2022 роки отримає права єдиного повноправного власника компанією Qatargas Liquefied Natural Gas Company Limited (QG1), яка є оператором першого в країні виробництва зрідженого природного газу, повідомляє Курс Украины.

В даний момент Qatar Petroleum має 65% акцій. Інші частки розподілені між Total (10%), ExxonMobil (10%), Marubeni (7,5%) і Mitsui (7,5%). Угода про діяльність СП закінчується 31 грудня 2021 року і компанія з Катару не має наміру продовжувати його термін. Про це повідомляється в прес-релізі Qatar Petroleum.

QG1 була заснована в 1984 році, після чого створила перше в країні виробництво зрідженого природного газу, орієнтованого на експорт. Потужність заводу з виробництва ЗПГ досягає 10 млн тонн (три лінії по 3,3 млн тонн). Вiн продовжить експлуатуватися Qatargas від імені Qatar Petroleum. Основним покупцем продукції компанії є японська Chubu Electric.

Катар є найбільшою країною-виробником зрідженого природного газу в світі. У 2019 Катар експортував 107,1 млрд куб. м ЗПГ. До 2027 року планується збільшити виробництво до 126 млн тонн (близько 164 млрд куб. м).

Новини

Популярні теми форуму

analytics