Close button

У Криму виявлено унікальні археологічні знахідки

У Криму виявлено унікальні археологічні знахідки
Фото: з відкритих джерел

Під час робіт з доброустрою в центрі Керчі робітники натрапили на унікальні знахідки. Поруч з храмом Іоанна Предтечі, що датується VIII століттям, були виявлені фрагменти кладки періоду Середніх століть, а також залишки поховань, що відносяться приблизно до X-XII ст, повідомляє Planet today.

Робітники, що виявили артефакти, відразу доповіли про знахідку. На місце виїхали археологи, щоб обстежити розкоп. В результаті було прийнято рішення про призупинення робіт. На глибині 2 метри вчені знайшли залишки стіни. За попередніми оцінками, будівля була зведена в період з XIV по XV століття. Був виявлений вхід в древнє приміщення. А при бурінні шурфу в тридцяти метрах від місця знахідки, фахівці виявили ще один відрізок стіни, що датується вже XVII-XVIII століть. Також вже відомо, що в нижньому культурному шарі під знахідками розташовується кам'яна кладка більш раннього періоду.

Зараз розглядається можливість організації тут археологічного розкопу для проведення детального обстеження території. Не виключений варіант створення на цьому місці середньовічної експозиції під відкритим небом.

Як і всі старі міста, Керч рясніє археологічними знахідками. Всього в ста п'ятдесяти метрах від знахідки в наступному культурному шарі вчені знайшли незаймані поховання періоду раннього християнства. Зараз ведуться роботи по їх вивченню.

Новини

Популярні теми форуму

analytics