Close button

Американські вчені назвали ознаки швидкого розлучення подружжя

Американські вчені назвали ознаки швидкого розлучення подружжя
Фото: з відкритих джерел

Психологи з університетів Техасу і Південної Каліфорнії визначили перелік особливостей в поведінці подружжя, які говорять про швидкий розпад союзу. Найперші ознаки з'являються в мові людини: змінюються не тільки інтонації, але і лексичний набір, повідомляє Planet today.

В ході дослідження психологи виявили, що вже за три місяці до розриву відносин у пари починає змінюватися лексикон. Люди починають вживати не характерні для себе слова. При цьому, що цілком логічно, з'являються вони в мові партнера, який надалі стане ініціатором розриву. Наприклад, в мові людини надмірно часто з'являються займенники «я» і «ми». Тема розмови при цьому значення не має, вона може і зовсім не торкатися повсякденному житті пари. Експертів вважають, що це походить від того, що людина занадто схильна до важких роздумів і переживань через складнощі в стосунках з партнером.

Змінюються й інтонації в розмові. Якщо друга половинка досить чуйна, тобто можливість розпізнати ці дивацтва і передбачити наміри партнера. В результаті довгих досліджень, вчені прийшли до висновку, що в пари, яка прийняла спільне рішення розлучитися, голоси змінюються в обох учасників відносин. І це відбувається найчастіше за рік до розриву.

Втім, фахівці університету Вашингтона також звертають увагу і на інші передвісника розлучення для закоханих пар. Наприклад, таким маркером можуть стати сварки, які виникають через надмірне захоплення сарказмом однієї зі сторін. Недоречна критика партнера, глузування і презирство, адресовані другій половинці. Неадекватна реакція на звичайні події та небажання обговорювати що з'являються.

Дані дослідження були опубліковані в науковому виданні Proceedings of the National Academy of Sciences.

Новини

Популярні теми форуму

analytics