Close button

У США придумали спосіб боротьби з офшорами

У США придумали спосіб боротьби з офшорами

Міністр фінансів США Джанет Йеллен знайшла нову зброю в боротьбі проти офшорів і ухилення від податків з їх допомогою, повідомляє "Лента.ру".

Вона запропонувала всім країнам світу ввести мінімальний податок на прибуток транснаціональних корпорацій.

Такий захід, на думку Йеллен, зробить безглуздою гонку держав і юрисдикцій за більш пільгові та привабливі умови для іноземних компаній. В даний час в багатьох з них (далеко не всі є офшорами) встановлені на мінімальному рівні або зовсім відсутні податки на прибуток.

Це дозволяє компаніям реєструватися в таких країнах і забезпечувати їм дохід за рахунок оплати послуг місцевих юристів і реєструючих органів, а також уникати сплати податку до репатріації отриманого прибутку на батьківщину - в країну реєстрації головного офісу.

Крім того, багато хто з таких компаній виконують функції холдингових структур, призначених для володіння частками в фірмах в країні первісної реєстрації та отримання від них дивідендів і відсотків за зобов'язаннями. Це стає можливим завдяки тому, що у багатьох країн з пільговими режимами укладені міжнародні угоди про уникнення подвійного оподаткування, що дозволяє істотно знизити ставку на виведення капіталу за кордон.

Йеллен зробила заяву через кілька днів після анонса масштабного плану президента Джо Байдена з відновлення національної економіки, що передбачає виділення 1,9 трильйона доларів громадянам, компаніям та банкам. Влада США в зв'язку з цим шукає нові способи поповнення бюджету.

Новини

Популярні теми форуму

analytics