Close button

Вчені назвали найкорисніший продукт для профілактики онкології

Вчені назвали найкорисніший продукт для профілактики онкології

У журналі JAMA Oncology опублікували результати досліджень вчених, які представляють Медичний центр Університету Вандербільта, про роль йогурту в профілактиці різних типів онкологічних захворювань. Дослідники заявили, що вживання натурального йогурту сприяє зниженню ризику розвитку раку легенів, повідомляє Clutch.

Фахівці проаналізували дані 1,4 мільйонів жителів США, європейського і азіатського регіонів і з'ясували, що «у людей з максимальним споживанням йогурту ризик розвитку раку легенів був на 33% нижче, ніж у тих, хто не вживав його взагалі».

Китайські колеги вчених із Західно-китайської школи фундаментальної і судової медицини Сичуаньського університету також підтвердили відомості про корисні властивості натурального йогурту, повідомивши, що «регулярне споживання йогурту знижує ризик виникнення раку стравоходу, сечового міхура і товстого кишечника».

Дослідники відзначили, що в цілому ймовірність захворіти онкологічним захворюванням у людей, що регулярно споживають натуральний йогурт, скорочується на 19%.

yVltoSFiBNFp34bcnOdjl6cwqLn7vXa3u7kkFql7

Новини

Популярні теми форуму

analytics