Close button

Степанов прокоментував побічні ефекти вакцини AstraZeneca

Степанов прокоментував побічні ефекти вакцини AstraZeneca

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє, що Україна очікує офіційних документів від Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) щодо побічних ефектів вакцини AstraZeneca. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24", повідомляє УНІАН.

"Ми спілкуємося в постійному режимі, і як тільки буде офіційний висновок, офіційний документ від комітету (комітет з питань безпеки EMA - ред.), А не коментарі, тому що це дуже важливо, тоді будемо дивитися на текст висновку, а потім вже будемо приймати відповідне рішення, виходячи з нього", - сказав Степанов.

Міністр просить не фантазувати на предмет того, чи буде припинено використання вакцини AstraZeneca / CoviShield, якщо буде доведено зв'язок між утворенням тромбів і щепленням цією вакциною.

"Давайте подивимося на документ, давайте не будемо фантазувати", - підсумував Степанов.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 7 квітня, Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило про підтвердження появи рідкісних побічних ефектів після щеплення вакциною AstraZeneca. Зокрема, мова йде про випадки утворення тромбів разом з низьким рівнем тромбоцитів у крові.

Однак в EMA відзначили, що переваг у препарату більше, ніж ризиків.

Новини

Популярні теми форуму

analytics