Close button

Міністри закордонних справ ЄС обговорять ескалацію на Донбасі

Міністри закордонних справ ЄС обговорять ескалацію на Донбасі

Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок висловив підтримку Україні на тлі посилення агресії з боку Росії. Нідерланди винесуть питання загострення ситуації на Донбасі на засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС, повідомляє РБК-Україна.

"Нідерланди продовжують підтримувати територіальну цілісність та суверенітет України. Обговоримо ситуацію (щодо ескалації російської агресії - ред.) під час майбутньої зустрічі міністрів закордонних справ ЄС. Україна не одинока", - написав нідерландський міністр у Twitter.
На цю заяву вже відреагував очільник українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба. Він подякував Нідерландам за підтримку на тлі посилення російської агресії проти України.
"Дякую за це просте та зрозуміле послання про підтримку, оскільки Росія ускладнює ситуацію з безпекою, підриває мирний процес та збільшує військову присутність біля наших кордонів. З нетерпінням чекаємо засідання Ради ЄС з закордонних справ 19 квітня", - написав Кулеба на сторінці у Twitter.

Нагадаємо, на тлі загострення ситуації на Донбасі та стягування російських військ до кордону з Україною глава МЗС Кулеба вже провів низку телефонних розмов з дипломатами інших країни.

Новини

Популярні теми форуму

analytics