Close button

Народні звичаї 8 квітня: що сьогодні не можна робити і прикмети

Народні звичаї 8 квітня: що сьогодні не можна робити і прикмети

Сьогодні, після дня Благовіщення, відзначається собор архангела Гавриїла. Він вважається Божим вісником і тлумачем знамень Бога. На Русі до нього зверталися при хворобі, пристріті, для захисту в подорожі і полюванні, порятунку при утопленні і захисту худоби. Ще 8 квітня вшановується преподобний подвижник Василь Новий. Він умів молитвами зцілювати хворих і не раз дивом уникав смерті, повідомляє УНІАН.

У цей період дуже активно дає сік береза, а на черемші і вербі розкриваються бруньки. 8 квітня продовжують святкувати Благовіщення, побоюючись накликати себе гнів Гавриїла. У цей день не виконували ніякої роботи і не пряли. Преподобному Василю сьогодні молилися про позбавлення від лихоманки.

З ранку 8 квітня люди загадували бажання і вірили, що Гавриїл його обов'язково виконає. Для цього потрібно надіти натільний хрест, вранці вийти на вулицю і встати обличчям на схід. Потім потрібно три рази вимовити: "Архангел Гавриїл, слуга Господа нашого, почуй прохання раба Божого (ім'я) і виконай побажання (після цього потрібно сказати прохання). В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь."

Погодні прикмети 8 квітня

  • Яка погода 8 квітня, такою вона буде 8 жовтня.
  • Сильно зірки блищать - до вітряної погоди.
  • Зацвіла верба - пора виставляти бджіл на пасіці.
  • Заморозки сьогодні віщують холодну і затяжну весну.
  • Якщо сніг на дахах досі лежить, то ще місяць не розтане.

8 квітня іменини

Іменини у Гавриїла, Анни, Алли, Лариси та Василя.

Новини

Популярні теми форуму

analytics