Close button

МВФ буде досліджувати зміни клімату для економічного аналізу

МВФ буде досліджувати зміни клімату для економічного аналізу

Міжнародний валютний фонд запустив новий інструмент - Панель індикаторів зміни клімату, який повинен надати більше даних для аналізу макроекономічної та фінансової політики з метою реагування на глобальні кліматичні виклики, повідомляє Цензор.

"Панель індикаторів - це єдина платформа, яка об'єднує експериментальні показники зміни клімату і дозволяє проводити порівняння між країнами", - пояснили в МВФ.

Панель індикаторів охоплює дані щодо викидів парникових газів від економічної діяльності, торгівлі екологічними товарами, фінансування "зелених" проєктів, політики урядів щодо зменшення впливу кліматичних змін, а також фізичних ризиків і ризиків перехідного періоду.

Це обумовлено необхідністю МВФ у нагляді, моніторингу, розробки економічної політики, а також проведенні досліджень.

"Щоб розробити правильні заходи для боротьби зі змінами клімату, урядам потрібні правдиві дані для порівняння. Нова панель індикаторів МВФ допоможе заповнити ці прогалини", - зазначила у зв'язку з цим директор-розпорядник Фонду Крісталіна Георгієва.

Новий інструмент розроблений МВФ у взаємодії з Групою Світового банку, ООН, Європейською комісією, Євростатом та іншими міжнародними інститутами.

Новини

Популярні теми форуму

analytics