Close button

Причиною дефіциту PlayStation 5 і відеокарт NVIDIA стала деталь за ціною $1

Причиною дефіциту PlayStation 5 і відеокарт NVIDIA стала деталь за ціною $1
Фото: з відкритих джерел

У мережі з'явилася інформація про те, що могло стати причиною масштабної кризи напівпровідників, в результаті якого дефіцитними стали PlayStation 5 і новітні відеокарти NVIDIA, повідомляє ferra.ru.

Журналісти Bloomberg провели власне розслідування. У підсумку вони з'ясували, що проблема з доступністю різних гаджетів викликана з нестачею деталей вартістю в 1 долар.

Мова йде про драйвери дисплея і системі управління енергоспоживанням. Саме ці два елементи, незважаючи на свою дешевизну, продовжують залишатися дефіцитними. І в кінцевому підсумку їх нестача «стопорить» відразу кілька індустрій.

При цьому той факт, що заводи не встигають їх виготовляти, пов'язаний з невірними оцінками подій початку пандемії експертами. Аналітики вважали, що клієнти не стануть витрачати гроші на нові пристрої під час ізоляції. У підсумку ж вони навпаки почали скуповувати все з підвищеним завзяттям.

При цьому автовиробники, які одними з перших відновили виробництво після зняття карантину в ряді країн, лобіювали пріоритетне виробництво чіпів для своєї продукції. Таким чином, через нарощування випуску напівпровідників на чіпи для пристроїв з дисплеями (автомобільні мультимедійні системи, флагманські холодильники, монітори, телевізори) на шкоду пристроям іншого класу, і прорахунку в плануванні попиту на гаджети та комп'ютерне "залізо", дефіцит ігрових консолей і відеокарт посилився.

У свою чергу через дешевизну деталей будувати нові заводи невигідно. Все тому що в кінцевому підсумку напівпровідниковий криза рано чи пізно закінчиться.

Новини

Популярні теми форуму

analytics