Close button

Prosus уклав найбільшу в світі блокову угоду

Prosus уклав найбільшу в світі блокову угоду

Інвестор в області технологій з Голландії Prosus NV продала 2% Tencent Holdings Ltd за 14,7 млрд доларів. Про це заявив у четвер китайський гігант ігр та соціальних мереж, повідомляє Reuters.

Tencent в документації Гонконгської фондової біржі повідомила, що Prosus продав 191,89 мільйона акцій за 114,1 мільярда гонконгських доларів ($14,67 мільярда), знизивши свою частку до 28,9%. Це становить 595 гонконгських доларів за акцію.

Компанія Prosus, контрольний пакет акцій якої належить Naspers Ltd, не відповіла на прохання прокоментувати ціни.

За даними Refinitiv, блокова угода (зазвичай приватна разова операція з великою кількістю цінних паперів) перевершила попередній рекорд, встановлений в 2018 році, коли Naspers також продав 2% Tencent за 9,8 млрд доларів.

«Надходження від продажу підвищать нашу фінансову гнучкість, що дозволить нам інвестувати в значний потенціал зростання, який ми бачимо в усій групі, а також в наші власні акції», - сказав у своїй заяві генеральний директор Prosus Боб ван Дейк.

Prosus також інвестує в онлайн-платформи доставки їжі, закриті торгові майданчики і компанії з цифрових платежів. За півріччя, що закінчилося 30 вересня, компанія повідомила про 29%-ве збільшення основного прибутку до 2,2 млрд доларів.

Citigroup Inc, Morgan Stanley і Goldman Sachs Group Inc. були спільними глобальними координаторами продажу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics