Close button

Корисні властивості та правила вживання яблук

Корисні властивості та правила вживання яблук

Щоденне вживання фруктів – запорука здоров’я та отримання організмом необхідних для життєдіяльності речовин. Такі добре знайомі нам яблука неймовірно якісно виконують цю функцію. Про користь найпопулярнішого у світі фрукту днями нагадав на своєму сайті й відомий кулінарний експерт Євген Клопотенко, повідомляє Укрiнформ.

Перший пункт, який спонукає нас їсти яблуко – його поживна цінність та насиченість вітамінами, макро- і мікроелементами. Серед вітамінів у яблуках найбільше вітаміну С – 14% від добової потреби людини, вітаміну К – 5% добової норми. У меншій кількості містяться вітаміни A, E, B1, B2, B6. Офіційний ресурс Міністерства сільського господарства США подає інформацію, що одне середнє яблуко вагою 182 г містить 25 г вуглеводів, 4 г клітковини, 6% від добової потреби калію, марганцю та міді.

Яблука містять клітковину, завдяки чому ефективно нормалізують мікрофлору кишківника. Це, натомість, захищає організм від різних хвороб. Споживання яблук допомагає знизити ризики діабету завдяки високому вмісту поліфенолів та клітковини у складі. Вони здатні регулювати рівень цукру в крові. Яблука містять флавоноїди. Саме це забезпечує профілактику серцево-судинних захворювань.

Дослідження 2016 року підтвердило, що лише одне яблуко на день запобігає виникненню ракових захворювань, а також є чудовим профілактичним засобом після хіміотерапії.

Цікаво, що користь зберігається і після термічної обробки, головне – залишати шкірку яблука, адже у ній найбільша концентрація того, що ми хочемо отримати з нього – корисної клітковини, флавоноїдів та кверцетину. Важливо ретельно вимити фрукти під проточною водою або із розчином соди.

Різноманіття сортів та видів викликає питання – які ж краще обрати яблука, щоб отримати максимальну користь. Не лише смак, а й вміст корисних речовин залежать від сорту. Так, із найпоширеніших сортів, що використовують для пюре, найвищий вміст фенолу саме у того, який зветься «Римська краса». Найнижчий же – у сорту «Кортленд». Лідер в антиоксидантних властивостях – «Айдаред».

Новини

Популярні теми форуму

analytics