Close button

Citroen готує до дебюту новий кросовер: ВІДЕО

Citroen готує до дебюту новий кросовер: ВІДЕО

Компанія Citroen розповсюдила в соцмережах відеотізер нової моделі та оголосила дату її прем'єри - 12 квітня, повідомляє АвтоПортал.

У короткому ролику машину демонструють фрагментарно, зате з різних ракурсів. Проте, помістити кузов в традиційну систему координат не так просто: це щось на зразок великого хетчбека з високим дорожнім просвітом. При цьому відомо, що новинка успадковує сімейства Citroen C5 другого покоління, до якого входили седан і універсал (зняті з виробництва в 2016-м і 2017-го роках відповідно).

Ще в 2015 році гендиректор «Сітроена» Лінда Джексон, яка тепер займає аналогічну посаду в Peugeot, стверджувала, що замість C5 випустять принципово новий сімейний автомобіль, створений з урахуванням сучасного кроссоверного тренда. При цьому в арсеналі марки вже є паркетник C5 Aircross. Пізніше та ж керівниця говорила, що новий флагман замінить ще й фастбек Citroen C6, який перестали випускати в 2012 році. Як раннього передвісника майбутньої товарної моделі розглядається концепт Cxperience 2016 року.

На даний момент дебютант відомий тільки по внутризаводскому позначенню E43, і не факт, що його будуть продавати саме як C5: можливо, придумають якесь інша назва, щоб дистанціювати від того ж C5 Aircross. С6 теж не дуже підходить: з 2016 року цей індекс закріплений за великим седаном для Китаю. Але як би новинка не іменувалася, технічно у неї має бути чимало спільного з іншими старшими моделями французької групи - Peugeot 508 і DS 9.

Європейські продажі нового великого «Сітроена» повинні початися в другій половині цього року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics