Close button

Чим зайняти дітей на карантині без участі батьків

Чим зайняти дітей на карантині без участі батьків

Щоб попрацювати, батькам потрібна тиша і щоб їх ніхто не відволікав. При цьому дитина починає вимагати уваги ще більше, коли він бачить, що всі вдома. Дитячий психолог Юлія Чемер розповість, чим можна зайняти дитину в карантин без участі батьків, повідомляє Сегодня.

Найбільшим покаранням для дитини є бездіяльність!

Чим зайняти дитину 3-7 років в карантин без участі батьків

1. Розробіть режим дня

Сім'я повинна розробити зрозумілий режим дня. Дитині корисно візуалізувати пропоновані обставини. Тоді у вас буде менше примх і більше згоди на ті чи інші дії - чистити зуби, застеляти ліжко, зробити зарядку, прибрати іграшки перед сном, позайматися.

2. Підготуйте улюблені заняття дитини

Заздалегідь підготуйте всі найулюбленіші заняття для дитини. У цьому віці це можуть бути конструктори і творчість - лего, тісто, пластилін, фарби, олівці, улюблені книги. При цьому, такі заняття слід внести в режим дня, як роботу дитини, яка буде рівноцінна роботі батьків.

3. Обов'язково повинна бути спільна робота

Зовсім піти від спільного проведення часу з дітьми не вийде. Тому внесіть відразу в режим дня пункт: спільна діяльність. Так дитина чітко буде розуміти різницю між "працюю сам" і "займаюся з батьками". Наприклад, дитина буде розуміти, що після сніданку він самостійно йде складати конструктор, а після перекусу - буде займатися з батьками.

4. Розподіліть обов'язки по дому відповідно до віку

Діти дуже люблять бути господарськими. В режим дня і своїх обов'язків батьки можуть вписати себе на приготування їжі, а дітям доручити розібрати свої іграшки, сортувати одяг після прання і підмести. При цьому важливо, щоб дорослі серйозно підійшли до такої організації, адже діти все відчувають і ваш настрій буде основою взаєморозуміння.

Розвиненіша дитина відбувається тоді, коли він нудьгує! Якраз тоді він починає прислухатися до своїх прагнень і знаходити собі заняття до душі!

Новини

Популярні теми форуму

analytics