Close button

Які продукти потрібно їсти для оптимізації ваги

Які продукти потрібно їсти для оптимізації ваги

Для тих, хто хоче довше зберегти здоров'я і працездатність, американські дієтологи розповіли про ефективні способи прискорення метаболізму, повідомляє Факти.

Доктор медичних наук дієтолог Алісса Рамсі в першу чергу рекомендує виконувати силові тренування два-три рази на тиждень, а також включати в раціон більше білкових продуктів: м'ясо, яйця, рибу, бобові, йогурт. Дослідження показують, що тіло краще розщеплює і переробляє калорії з білків, ніж з жирів і вуглеводів, а це в результаті прискорює обмін речовин. Крім того, білок надовго забезпечує почуття насичення.

Дієтолог Кессі Бьорк стверджує, що повна відмова від їжі перед сном небажана:

«Правильний вечірній перекус прискорить метаболізм, підтримає стабільний рівень цукру в крові, що дозволить підшлунковій залозі виділяти гормон глюкагон, який бере участь в процесі спалювання жиру».

Ще одна порада від доктора Бьорк - не брати до уваги калорії. Вона пише:

«Люди часто думають, що обмеження калорій прискорює обмін речовин, але це не так. Калорії - це енергія, яка живить тіло і допомагає обмінним процесам. Якщо з'їсти занадто мало, почнете відчувати втому і голод. Якщо наповнюєте свою тарілку нежирним білком (наприклад, рибою або м'ясом), корисними жирами (авокадо, оливкова олія, мигдальна олія) і великою кількістю фруктів і овочів, то це забезпечить тіло високоякісними і поживними калоріями. Це допоможе метаболізму працювати оптимально, спалюючи калорії, а не зберігаючи їх».

Також важливо більше рухатися і висипатися: недолік відпочинку несе катастрофічні наслідки для організму, стверджують фахівці. Дорослим рекомендується спати від семи до дев'яти годин на день.

Новини

Популярні теми форуму

analytics