Close button

Працівників СБУ звинуватили в провокації ресторанів на порушення карантину

Працівників СБУ звинуватили в провокації ресторанів на порушення карантину

Співробітники СБУ здійснюють анонімні дзвінки в київські ресторани, щоб виявити порушників карантину. Зазвичай вони просять забронювати столик і розповідають про "друзів", які вже відпочивали в закладі.

Про один з таких випадків розповіла власниця відьма-бару "Лиса гора" Олеся Остафієва.

Ресторатор зазначила, що до карантину 85% їх відвідувачів були жінки, а останнім часом регулярно почали надзвонювати чоловіки. Викрити провокаторів їй допомогла програма для визначення номера Getcontact.

Так, у бар подзвонив якийсь "Льоха СБУ". Він сказав, що йому потрібно потрапити до закладу, пославшись на "друзів", які вже були там "в понеділок". Остафієва підкреслила, що бар наразі не працює навіть на винос.

"Шановний Льоха, або Олексій Анатолійович! Потрібно віддати належне, більшість Ваших знайомих дотримуються секретносты й вправляються в ідеях як Вас записати. Але деякі і на прізвище-ім'я-по батькові зберегли. Я не полінувалася і знайшла Вашу декларацію з місця роботи. Зарплата в 12 тисяч гривень не сильно дозволяє розгулятися. І, напевно, провокує винаходити методи додаткового заробітку. Адже це ж не спецзавдання, правда? Я ж не для того плачу податки, щоб ціла Служба Безпеки України вишукувала порушників карантину? Або для того?", - обурилася ресторатор.

Вона додала, що "недалеко від роботи (СБУ - прим. ред.)" можна знайти багато закладів, які пустять до себе за паролем "на співбесіду".

Новини

Популярні теми форуму

analytics