Close button

На посаду міністра енергетики розглядаються 5 кандидатів, - інсайд

На посаду міністра енергетики розглядаються 5 кандидатів, - інсайд

Серед потенційних кандидатів на посаду міністра енергетики наразі є п'ять людей. Більшість з них були кандидатами на цю посаду ще в 2020 році. Посилаючись на власні джерела, повідомляє LB.ua.

Перший ймовірний претендент — Ольга Бєлькова, колишня народна депутатка. У минулому — заступниця голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. З червня 2020 року очолює міжнародний напрямок компанії "Оператор ГТС України". Ольга відмовилася від коментарів на тему можливого призначення міністром.

Наступний гіпотетичний кандидат — Андрій Фаворов — з кінця 2018 року по квітень 2020 року очолював газовий бізнес НАК "Нафтогаз України". Фактично він замінив у компанії Юрія Вітренка, якого у травні 2020 року було звільнено за скороченням штатів. Він теж відмовився від коментаря.

Третій — Максим Немчинов — чинний заступник міністра енергетики, відповідає за нафтогазовий напрямок.

Четвертий — Юрій Гнатюк — директор ДП "Енергоринок".

І Немчинов, і Гнатюк сказали, що предметної розмови з приводу можливості призначення на пост міністра з ними не було, але в принципі вони відкриті до діалогу на цю тему.

П'ятий — Олег Семінський — народний депутат (фракція "Слуга народу"), заступник голови комітету з енергетики та ЖКГ. Також відмовився від коментаря на цю тему.

Джерела у владних колах повідомили виданню, що Вітренко вже написав заяву на звільнення і зробив це раніше, ніж відбувся візит до Катару. Однак рішення щодо звільнення Вітренка, за словами джерел, може бути ухвалено лише після визначення альтернативного кандидата на пост керівника міністерства.

Новини

Популярні теми форуму

analytics