Close button

Яке вибрати вино: натуральне або традиційне

Яке вибрати вино: натуральне або традиційне

Дивно, але таке популярне сьогодні натуральне вино не має чіткого визначення. Кажучи простими словами, натуральним вважається вино, до якого практично нічого не додають і з якого нічого не забирають. Як природа вирішить, таким воно й буде, повідомляє 24tv.ua..

Останніми роками натуральне вино користується особливо високим попитом у світі. Усе через тренд на екологічні продукти та здоровий спосіб життя.

Чим особливе натуральне вино

Його створюють із винограду, який під час вирощування практично не обробляли штучними речовинами. А виробляючи таке вино, до нього нічого не додають, хіба що незначну кількість сульфітів під час бутилювання.

Натуральний продукт досить специфічний, на смак і аромат він відрізняється від звичайних вин. Ви одразу впізнаєте натуральне вино: воно часто буває каламутне (бо не фільтрується), іноді має відчутний аромат дріжджів чи квашеної капусти. Але за сприятливих умов натуральні вина виходять чистими, із неповторними, насиченими смаком та ароматом.

Натуральне вино чи традиційне: що краще

Немає кращих вин чи гірших. Смакуйте те, яке вам до вподоби. Багато хто із шанувальників натурального вина вважає, що воно краще, ніж традиційне, адже не містить сульфітів та інших домішок. Хоча це не завжди так:

  • Натуральні вина зазвичай не очищуються й не фільтруються, а отже, можуть містити шкідливі бактерії.
  • Натуральні вина нестабільні. Вони дуже швидко псуються, тому не придатні для тривалого зберігання.
  • У цих напоях інколи з’являються специфічні смак та аромат, які не всім подобаються.

Новини

Популярні теми форуму

analytics