Close button

Toyota представила перші авто з оновленням по повітрю

Toyota представила перші авто з оновленням по повітрю
Фото: wikimedia.org

Спеціальний підрозділ Woven Planet, яке зосередиться на розробці систем активної допомоги водієві, було представлено корпорацією Toyota Motor тільки в кінці січня, а перші автомобілі з підтримкою поновлення керуючого софта «по повітрю» вже готові вступити в продаж з наступного тижня, повідомляє 3Dnews.

Вони одночасно запропонують автономність другого рівня.

За даними Reuters, з майбутнього понеділка в продаж на японському ринку надходять нові версії гібридного седана Lexus LS500h і воднемобіль Toyota Mirai, наділені підтримкою фірмової технології Advanced Drive, відповідної автономності другого рівня за класифікацією SAE. По суті, флагманську модель Lexus в такому виконанні можна купити вже сьогодні за суму, еквівалентну $ 149. 000.

У цьому варіанті автоматика дозволяє утримувати машину в межах смуги, зберігати дистанцію до інших автомобілів і перешкод, а також перебудовуватися по команді водія на заміських дорогах. Набір функцій не найбагатший, але для традиційно консервативної Toyota це справжній прорив, особливо в частині можливості оновлення ПЗ «по повітрю».

В майбутньому, як зазначили представники марки, автовласники отримають можливість удосконалювати навички автоматики за рахунок програмних оновлень, а також індивідуалізувати автомобілі програмним способом. Алгоритми, що управляють новими автомобілями марки, розроблені Woven Planet з використанням технологій штучного інтелекту. Програмне забезпечення створювалося з урахуванням можливості його глобального застосування, так що при наявності відповідної юридичної інфраструктури воно може поширитися за межі Японії.

Honda Motor ще в минулому місяці почала продавати в Японії перший в світі седан з автономністю третього рівня, але лише обмеженими партіями і в лізинг. Ясно, що стала найбільшим автовиробником в світі за підсумками минулого року Toyota Motor в цьому відношенні не бажає відставати від конкурентів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics