Close button

США запроваджують санкції проти Китаю за створення суперкомп'ютерів

США запроваджують санкції проти Китаю за створення суперкомп'ютерів

У санкційний список США внесли ще сім китайських фірм і лабораторій. Відзначається, що ці організації залучені до створення суперкомп'ютерів для потреб Збройних сил Китаю, повідомляє Кореспондент.

"Такі комп'ютери багато в чому можуть бути задіяні для обґрунтованих цивільних потреб, але вони також дуже важливі для розробки зброї, особливо її просунутих зразків, ядерних озброєнь, кіберзброї, ракет і навіть гіперзвукової зброї", - заявив представник Мінторгу США в коментарі The Washington Post.

WP зазначає, що ці організації тепер не зможуть використовувати американські технології без відповідних ліцензій Мінторгу, які складно отримати.

Так, під санкції потрапили три фірми, що виробляють напівпровідники: Tianjin Phytium Information Technology (Phytium), Shanghai High-Performance Integrated Circuit Design Center і Sunway Microelectronics. Також обмеження вводяться проти обчислювальних центрів із суперкомп'ютерами - у містах Цзинань і Шеньчжень, міських округах Усі та Чженчжоу.

"Ці структури діють таким чином, який суперечить нашим національним інтересам. Мова насправді йде про те, щоб товари США не сприяли розвитку військового потенціалу Китаю", - пояснив представник Мінторгу.

У США стверджують, що організації, які підпали під обмеження, надають допомогу Народно-визвольній армії Китаю в зломі кодів для перехоплення супутникових повідомлень.

За даними WP, це третій пакет санкцій США проти організацій, які проводять високопродуктивні обчислення для військових КНР. Перший був введений ще у 2015 році, а другий - у 2019 році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics