Close button

США хочуть відправити військові кораблі в Чорне море для стримування РФ

США хочуть відправити військові кораблі в Чорне море для стримування РФ

США розглядають можливість вирушення військових кораблів у Чорне море в найближчі кілька тижнів на знак підтримки України на тлі збільшеної військової присутності Росії на східному кордоні країни, повідомляє Страна.ua.

Про це передає CNN з посиланням на представника міністерства оборони США. За словами чиновника, кораблі ВМС США нерідко заходять в Чорне море, але розгортання бойових кораблів зараз стане для Москви особливим сигналом.

Відповідно до Конвенції Монтрьо 1936 року США зобов'язані за 14 днів повідомити про свій намір увійти в Чорне море. Поки що незрозуміло, чи було відправлено таке повідомлення.

Представник Міністерства оборони також сказав, що ВМС продовжують запускати розвідувальні літаки в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем для спостереження за діяльністю ВМФ Росії та будь-якими пересуваннями військ у Криму.

Хоча США не розглядають скупчення російських військ як спробу наступу, чиновник сказав CNN, що "якщо щось зміниться, ми будемо готові відреагувати". За його поточними оцінками, поки що росіяни проводять навчання.

Новини

Популярні теми форуму

analytics